• Menu
  • Menu

Airborne! 5-7 daagse fietsreis in het spoor van de bevrijding van Nederland

Deze fietsvakantie voert u door een van de oudste landschappen van Nederland. Gevormd in de ijstijd toen gletsjers de heuvels opstuwden tot wallen. Later vonden de rivieren de Rijn en de Maas hier hun weg naar de Noordzee en vormden ze zo de Nederlandse Delta. Omdat het gebied boven de zeespiegel ligt, vond hier al in de derde eeuw bewoning plaats door jagersvolken. Hun grafheuvels zijn in het land nog herkenbaar. Later liep de grens van het Romeinse Rijk, de Limes, door dit gebied. Nijmegen was een grote Romeinse vestiging en daarmee een van de oudste plaatsen van Nederland. De stuwwallen en rivieren vormden ook natuurlijke grenzen en werden daardoor vaak een strijdtoneel van oorlog en verwoesting.
A Bridge Too Far
Wereldberoemd werd het gebied door de film ‘A Bridge Too Far’ die het verhaal vertelde van operatie Market Garden: de Airborne-luchtlandingen en gevechten in september 1944. De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten. Tijdens operatie Market Garden probeerden de geallieerden met grootschalige luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen het Duitse leger op de knieën te krijgen en zo de oorlog te bekorten. De operatie mislukte grotendeels en leidde later tot de barre hongersnood in grote delen van Nederland. Fietsen langs zichtbare herinneringen: 75-jarig jubileum bevrijding van Nederland
Vele van deze historische gebeurtenissen hebben zichtbare herinneringen achtergelaten. Musea en de luisterplekken onderweg vertellen het verhaal van de lange weg naar de vrijheid. Tegelijkertijd voeren de routes u door een variëteit aan bijzondere en mooie landschappen.
De fietsroutes zijn tussen de 37 en 55 km lang en zijn gemakkelijk te fietsen met behulp van zogenaamde knooppunten. Bordjes geven de aansluitende knooppunten aan. De fietsroutes zijn ook in GPX-formaat beschikbaar.
Twee verschillende overnachtingslocaties
Tijdens uw fietsvakantie verblijft in u in luxe 4-sterren hotels op twee verschillende locaties, in Berg en Dal en Wageningen. U begint de reis in Berg en Dal, ten zuiden van Nijmegen, voor de eerste fietsritten. Tijdens het tweede deel van uw reis fietst u naar het volgende hotel in Wageningen waar uw bagage bij aankomst voor u klaar staat. Vanuit het hotel in Wageningen fietst u de resterende routes van uw fietsvakantie.
De reis in vogelvlucht
Tijdens de fietsroutes in de omgeving van Berg en Dal, maakt u kennis met een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals het rivierenlandschap van Maas en Niers en het stuwwallandschap bij Groesbeek. De fietsroutes gaan langs tal van historische locaties, monumenten en luisterplekken. Een fietspad leidt u langs een oud spoorlijntje naar de Duitse stad Kleve aan de rand van het imposante Reichswald, een historische plek vanwege de Airborne-luchtlandingen.
U steekt de beroemde brug van Nijmegen over en fietst over dijken en typisch Nederlandse polderlandschappen door de Betuwe. Het hotel in Wageningen is gelegen op een stuwwal met uitzicht over de rivier de Nederrijn. Tijdens het tweede deel van de reis doen de fietsroutes onder andere Arnhem, Oosterbeek en het Kröller-Müller Museum in Park De Hoge Veluwe aan.

Boekingsperiode: 1 mrt. t/m 30 nov.

Fietshuur: Hybride en e-bike

U boekt deze vakantie al voor € 349.00

Boek direct online!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *