• Menu
  • Menu

8-daagse fietsvakantie langs de mooiste middeleeuwse stadjes op de Veluwe.

Het is nauwelijks te bevatten maar in de 15de eeuw waren de Hanzesteden in Nederland de belangrijkste handelscentra en waren Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes. Kooplieden in het noorden van Europa gingen een samenwerkingsverband aan en gaven elkaar allerlei handelsprivileges zoals vrijstelling van het betalen van tol. Rivieren en zeeën waren de belangrijkste vervoerswegen van zout en bier tot hout en dierenhuiden. De rivier de IJssel vormde een belangrijke schakel tussen het handelsverkeer uit de Oostzee en het Noordzeegebied.
Op de Veluwe floreerden Harderwijk, Elburg, Kampen en Hattem door hun gunstige ligging aan de Zuiderzee. Tijdens deze fietsvakantie maakt u kennis met het rijke verleden van dit deel van de Veluwe en fietst u door de mooiste middeleeuwse stadjes , afgewisseld door prachtige natuur zoals heidevelden, eindeloze zandvlaktes, bossen en Veluwse dorpen.
Uw fietsvakantie begint In Hanzestad Harderwijk, gelegen aan het Veluwemeer. Deze bruisende Hanzestad heeft een historische binnenstad ,een rijke geschiedenis en een paar zeer goede restaurants. Pittoreske straatjes worden afgewisseld door sfeervolle pleinen. U fietst door Veluwse dorpen ,uitgestrekte bossen en langs zandverstuivingen. Elburg is een Hanzestad met een ommuurd historisch centrum, stadswallen en iconische stadspoort. De haven ligt vol met prachtige authentieke botters en het is geweldig om door al die oude straatjes te dwalen.
Hanzestad Kampen is betoverend met de vele sierlijke koopmanshuizen en indrukwekkende gevels. Vanuit Elburg maakt u een mooie rondrit door het noordelijke deel van de Veluwe en doet u de Hanzestad Hattem aan. Fietsend door Hattem, kunt u begrijpen waarom deze stad aan de IJssel, al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht heeft (gehad) op kunstschilders. Hollandse luchten, landgoederen en uitgestrekte bossen vormen het perfecte decor.
De uitgestrekte bossen en natuurgebieden rondom Epe zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen. De natuur is hier werkelijk prachtig en zo veelzijdig. De kans is groot dat u op de fiets de herder met zijn schapenkudde tegenkomt. Na een fietsroute door het hart van het kroondomein Het Loo, het mooiste bosgebied van de Veluwe, bereikt u het eindpunt van deze fietsvakantie.
U overnacht op 4 verschillende prachtige locaties met als afsluiting een overnachting in stijl in een prachtig 17de eeuw kasteel. Uiteraard zorgen wij voor het bagagevervoer tijdens uw fietsvakantie.

Boekingsperiode: 1 mrt. t/m 30 nov.

Fietshuur: Hybride en e-bike

U boekt deze vakantie al voor € 749.00

Boek direct online!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *