• Menu
  • Menu
De mooiste fietsvakanties in Spanje op een rij

De mooiste fietsvakanties in Spanje op een rij

Als je aan een fietsvakantie denkt, dan denk je in eerste instantie vaak als eerste aan Frankrijk. Frankrijk met de Tour de France, staat natuurlijk wel voorop in het rijtje van landen waar je goed kunt fietsen. Maar er zijn ook prachtige en goedkope fietsvakanties in Spanje mogelijk. Hieronder vind je een aantal van de leukste en meest bijzondere bestemmingen en routes op een rijtje.

Onder de wijnranken van Rioja is het mooi fietsen

De mooiste fietsvakanties in Spanje op een rijDe Spaanse streek Rioja staat met name bekend om zijn schitterende wijnen. Fietsen in Rioja betekent dan ook de meest geweldige routes langs de talrijke wijngaarden die er te vinden zijn in deze wijnstreek. Maar je kunt je hart er ook ophalen als je van een kleurrijk bloemenlandschap houdt, want ook de velden vol met zonnebloemen zijn in deze Spaanse streek ruim vertegenwoordigd.

Leuk is dat je, als je door Rioja fietst, ook direct een stukje kunt meepakken van de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze route loopt namelijk door de Spaanse streek heen. Je komt er dan ook naast mooie landgoederen ook genoeg kapellen en kloosters tegen.

Als je op je fietsvakantie in Spanje door de Rioja gaat, vergeet dan niet om een van de prachtige wijngaarden een bezoekje te brengen. Ook al houdt je niet van wijn, de sfeer rond een wijngaard opsnuiven is al meer dan voldoende om hiervan te proeven en te genieten.

Kiezen voor een eiland betekent een keuze tussen Mallorca en Gran Canaria

De Spaanse eilanden zijn prachtig, maar Mallorca en Gran Canaria zijn de Spaanse fietseilanden bij uitstek. Het Spaanse eiland is niet alleen een heerlijk eiland als je van zon en strand houdt, het is ook een geweldig eiland dat is ingericht op fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes en die worden goed onderhouden, net zoals de rest van de wegen op Mallorca.

Daarnaast is het verkeer op Mallorca rustig en wordt er rekening gehouden met fietsers. Op de meeste grote plaatsen zijn er daarnaast verschillende fietsenmakers en fietswinkels, waardoor je goed geholpen wordt als er iets aan de hand is met je fiets. Aangezien het op het eiland bijna het hele jaar aangenaam weer is, leent Mallorca zich ook prima voor een fietstripje in het najaar of de winter.

Wel zul je moeten investeren in de heen- en terugreis, die je over het algemeen per vliegtuig aflegt. Toch kun je op Mallorca nog prima terecht als je op zoek bent naar een goedkope fietsvakantie in Spanje. Op Gran Canaria is het een vergelijkbare situatie. Dit eiland heeft een aantal interessante fietsroutes die niet heel geschikt zijn voor de beginnende fietser. Als je toch de sprong waagt, dan is de beloning er ook naar: geniet van de geweldige uitzichten die dit zeer gevarieerde eiland biedt.

Een fietsreis door wonderschoon Andalusië

Zuid-Spanje in het algemeen en Andalusië in het bijzonder zullen bij veel mensen bekendstaan als ideale vakantieplek. Maar voor fietsers is Andalusië ook bijzonder geschikt. Zo kun je een route nemen langs een van de natuurgebieden of bezoek de bekende steden Sevilla, Malaga en Granada.

Ook bij je fietsvakantie in Spanje kun je kiezen voor een georganiseerde reis of je kunt ervoor kiezen om je reis zelf samen te stellen. Ook zit je niet vast aan het vliegtuig om je op de plaats van bestemming te brengen: Spanje is goed te bereiken met de auto. Een aardige mogelijkheid is om een fietsvakantie naar Frankrijk te combineren met een (eventueel meerdaags) bezoek aan Spanje.