• Menu
  • Menu

9-daagse fietsreis langs de Lycische kust van Zuid-west Turkije: Trans Lykia

Fietsen in de verlden tijd! Ontdek de zuidwestkust van Turkije tijdens deze groepsreis per fiets. De prachtige omgeving, afwisselende landschappen en oudheidkundige overblijfselen zorgen voor een bijzondere fietsreis vol geschiedenis en cultuur.
Vanuit Nederland vliegt u naar het plaatsje Dalaman, waarna u naar het startpunt in Fethiye zult reizen. Tijdens deze hoteltrektocht overnacht u op de leukste en aparte locaties. Sommige hotels zijn ‘tuinhotels’ waar u slaapt in een tuin met kleine huisjes/bungalows. Alle kamers/huisjes zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.
Tijdens deze fietsroute geniet u optimaal van de prachtige Lycische kustlijn. Alle wegen in deze fietsroute zijn goed begaanbaar en beschikken over geasfalteerde binnenwegen (op een klein avontuurlijk stukje na).
De afwisselende natuur, pittoreske dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden maken deze vakantie in Turkije een fietsreis om nooit te vergeten!
Het leefgebied van de Lyciërs bevond zich globaal gezien tussen de baaien van Fethiye en Antalya, omsloten door een bergachtig gebied. De fietsreis begint in het meest zuidwestelijke deel van het oude Lycië: de havenplaats Fethiye. Na Fethiye fietsen we verder in noordelijke richting naar de stad Patara.
U neemt een kijkje bij de oudheidkundige overblijfselen van de hoofdstad van het oude Lycië, Patara, direct gelegen aan het kilometerslange zandstrand.
Vervolgens fietst u door naar het authentieke plaatsje Kaş. Dit vissersdorpje is een authentiek havenplaatsje met veel gezellige kleine winkels, restaurants, bars en terrassen. Kaş ligt op een helling. De smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en stijlvolle houten balkons geven het een bijzondere sfeer. Kaş is tevens een waar paradijs voor duikers. Daarnaast biedt Kaş ook archeologische bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Hellenistische tijd en Lycische graven uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit het gezellige Kaş gaan we door naar Finike, bekend om de vele fruitbomen en via de betoverende baai van Adrasan komen we bij het indrukwekkende, oude Olympos.

Boekingsperiode: 1 april t/m 31 okt.

Fietshuur: Hybride en e-bike

U boekt deze vakantie al voor € 769.00

Boek direct online!