• Menu
  • Menu

Rond het Trasimeno meer, IT3.

De legende van het Trasimeno-meer

Hoewel in het meer geen monsters huizen, kent het toch een legende: een liefdesverhaal met tragisch einde. Deze legende wordt tot op de dag van vandaag nog steeds overgedragen door de plaatselijk vissers.

Trasimeno, het vierde na grootste meer van Italië is vernoemd naar de zoon van de Etruskische koning Tirreno die regeerde over de regio. Op een dag zag de koningszoon een nimf baden. Haar naam was Agilla; het dorpje Agello, in de buurt van het Trasimeno-meer, draagt nog steeds haar naam.

Koning Tirreno was eerst bijzonder terughoudend over de liefde tussen de twee tortelduifjes, maar na enige tijd gaf hij toch de toestemming aan zijn zoon en Agilla om te trouwen.

Maar het geluk van het koppel duurde slechts een dag. De dag na het huwelijk ging Trasimeno baden in het meer. Agilla zag hoe hij zich onder water dompelde en bleef kijken vanuit haar tentje op de oever, maar de jongeman kwam niet meer boven. Sinds die dag wachtte Agilla op de terugkeer van haar geliefde, ze bleef hem doorlopende zoeken. Ze sleet al de dagen van haar leven op een boot in het midden van het meer, op zoek naar het gezicht van haar man Trasimeno.

Vanaf dat moment werd het meer Het Trasimeno-meer genoemd. De plaatselijke vissers zeggen dat ze tijdens de zomer, als de wind vanuit Toscana waait, nog steeds het melancholische gejammer van de nimf Agilla horen. Wordt aan gewerkt

Fiets-kampeer arrangementen
Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden.
Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings.
Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings.
De eerste fietsdag van camping 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e camping en op vrijdag fietst u terug naar de camping waar u bent begonnen.

Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Speciale aanbieding voor 2019: 25% korting op de 2e fiets week!!

Een fietsvakantie in Italië reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie omtrent kamperen in Italië vindt u bij: Tent huren.

Zwaarte van de reis: 1

Deze fietsvakantie boek je al vanaf € 164.00

Boek direct online!